martes, 19 de enero de 2010

PARLEM AMB RAMON CODINA.

A CONTINUACIÓ PARLAREM AMB RAMON CODINA. COM VEUREU, HA DEDICAT MÉS DE 15 ANYS A L'U.D. CASSÀ, JA SIGUI COM A JUGADOR, ENTRENADOR O COORDINADOR. VA SER UN DELS CULPABLES QUE ACTUALMENT ESTIGUEM GAUDINT D'UNA TERCERA DIVISIÓ.
DES D'AQUÍ AGRAÏR EL SEU TEMPS I DEDICACIÓ.
A PART, GRÀCIES A LA SEVA DEDICACIÓ VIRTUAL, EN RAMON ENS EXPLICA EL DIA A DIA DE L'ESPORT DEL NOSTRE POBLE, EN EL BLOC "L'ESPORTIU".

ESPERO QUE DISFRUTEU.


1-has estat tota una vida a l'U.D. CASSA. com hi has viscut?

He estat 17 anys a la U.D.Cassà i tots han estats fantàstics, com a jugador , entrenador o coordinador. Per tant hi he viscut com si fos la meva segona casa, forma part de la meva vida.
2- expliquem alguna anècdota?
N'hi ha moltes, recordo un torneig a Andorra que ja tenim les maletes fetes per marxar i ens vam classificar contra el valència, o jugar contra el Barça B al torneig Vila de Cassà mentre Messi estava fent recuperació a la Banda, o l'Ascens de preferent a 1a Catalana, o multitud de nens de 4 anys que s'apunten i són més petits que la pilota.

3- què és per tu el Cassà?
Per mi el Cassà, com he dit, és la meva segona casa, és el meu club encara que ara no hi sigui. Hi he fet molts amics, he après moltes coses i li dec molt a aquest club. No se on em portarà la vida però sempre tindre al Cassà molt en compte en tot el que faci.

4- com està l'esport en general a Cassà d ela Selva?
L'esport a Cassà està força be de quantitat. Per ser un poble tenim molts i molts esports. Tenim equips a nacionals, a 1a divisions i l'esport de base sempre ens dona sorpreses bones. Potser hi detecto dos problemes, el primer la poca implicació econòmica de les empreses locals i 2n que potser tots els esports van massa a la seva, faltaria un patronat o un tècnic d'esports. Però si comparem amb pobles veins, tenim una oferta és excel·lent.

5- tenir a cassà un equip a tercera divisió és un problema?
No, és una gran sort que la gent no sap apreciar sempre. Faltaria la implicació de les empreses locals per poder tenir un equip varis anys però crec que hem de gaudir tots els anys que hi sigui. I si per temes econòmics no s'hi pot tenir , doncs a 1a catalana. Però quan enlloc de venir a jugar l'Hospitalet, Manlleu o Cornellà, vingui a jugar el Poble Sec, Montanyesa i etc... ho trobarem a faltar.

6- com veus el primer equip del cassa?
El primer equip de Cassà està molt ben pensat amb l'economia que ens ha tocat viure. Han buscat gent jove, cessions, etc. per fer un equip jove però amb molt de talent. A partir d'aquí Berto ha fet una aposta pel joc atrectiu, de tenir la pilota que és la que tocava amb els jugadors que té. Es tracta de agafar confiança i anar llimant els problemes que tanta joventut dona.

7- defineix a un bon jugador? què ha de tenir?
Per mi ha de ser intel·ligent. Quan juguem tenim moltes opcions a fer , doncs es tracta d'escollir la millor. A part quan més tècnica tinguis més opcions tindràs, i quan més bé tacticament es posi més fàcil li serà tot. Evidenment físicament s'ha d'estar molt bé segons posició i l'actitud ha de ser bona. A vegades sents "aquest jugador ambon cap hauria arribat llunt" doncs és com si jo digues "jo amb bona tècnica i bon fisic hauria arribat lluny". El "bon cap" és tan important com la tècnica.

8- i un bon equip?Un bon equip, que jugui bé és aquell que controla que no li facin ocasions de gol, i que provoca accions de perill molt clares a favor seu.
No n'hi ha prou amb dir que tens la pilota, la toques molt bé però no tens moltes ocasions clares i et fan gols. Un bon equip controla tots els espectes del joc, no només la possessió de pilota.


Moltes Gràcies al Blog i seguiu amb aquesta passió.

Ramon Codina


Moltes gràcies Ramon

No hay comentarios:

Publicar un comentario