lunes, 12 de abril de 2010

EL CASSÀ S'ESPAVILA EN ELS ÚLTIMS MINUTS I TRANSFORMA UN 2-0 EN UN EMPAT VALUÓS A BENAVENT (2-2)

L'equip encadena l'onzena jornada sense perdre i impedeix que un rival directe el superi

Ni amb un 2-0 advers quan faltaven deu minuts. Instal·lat en una dinàmica positiva des de fa moltes setmanes, el Cassà va aconseguir allargar la ratxa, que ja és d'onze partits sense perdre, gràcies a una reacció de molt mèrit quan ja començava a pensar que hauria de llençar la tovallola. Marc Mas i Pau Teixidor van igualar els dos gols dels locals en el primer període i van donar als cassanencs un punt valuós, ja que continua tenint per darrere el Benavent en la classificació.
El partit es va posar costa amunt per als cassanencs, i això que la primera ocasió va ser de Jordi Roca, amb un bon xut des de la frontal que Ballesteros va refusar a córner (2'). L'1-0 no va tardar gaire a arribar. Xavi Gràcia va sorprendre Martí Bartrina amb un xut de falta des de molt lluny que va entrar per l'escaire dret de la porteria (6'). Amb l'1-0, el Cassà va continuar buscant la porteria rival, i Moñino va provar un xut que va blocar Ballesteros (16'). El porter va tornar a estar fi en evitar l'empat de Marc Mas (24'). En un partit obert, els de Ravnich també creaven perill, com en una falta de Xavi Gràcia que va estar a punt de rematar Radulovic. El 2-0 (33') va ser en una centrada des de la dreta que Francesc va rematar. I encara abans del descans, Radulovic va estavellar una pilota al pal.
El Benavent va començar la segona meitat amb la defensa com a prioritat, i el partit es va tancar una mica. Al Cassà, li costava trobar forats i els minuts s'anaven consumint. Martí va evitar un ensurt en aturar una vaselina de Peña (76').
Mai no és tard.

El conjunt de Berto Fernández no ho havia dit tot, i un contraatac rapidíssim per la banda dreta va culminar amb un xut potentíssim de Mas, que perforava la porteria (82'). Amb els locals groguis, el Cassà va tenir una bona ocasió abans del 2-2, obra de Pau Teixidor en rematar una centrada des de la dreta. I amb l'equilibri i el Benavent carregat de nervis, Marc Mas encara hauria pogut fer el 2-3.

BENAVENT

2
CASSÀ
2

BENAVENT:
Ballesteros, Isma, Radulovic, Xavi Gràcia, Peña, Besora, Flamarique, Francesc (Padrones, 73'), Rey (Fèlix, 78'), Riera i Romario.

CASSÀ:
Martí, Micaló, Chicho, Murga, David Busquets, Troyano, Ferran (Pau Teixidor, 75'), Robert Negre (Mate, 62'), Moñino (Pau Gusó, 46'), Roca i Marc Mas.
GOLS:
1-0 (6') Xavi Gràcia. 2-0 (33') Padrones. 2-1 (82') Marc Mas. 2-2 (86') Pau Teixidor.

ÀRBITRE:
Rodríguez Enrique.

T.G.:
Radulovic, Xavi Gràcia, Besora, Francesc i Riera, dels locals, i Robert Negre i Roca, dels visitants.

PÚBLIC:
Uns 350 espectadors al municipal.

El «goal-average» particular, a favor
El punt aconseguit ahir és molt interessant per al Cassà, que allarga la ratxa de jornades sense perdre –onze, amb quatre victòries i set empats– i deixa el Benavent per sota en la classificació, amb un punt menys. A més, el goal-average particular entre tots dos conjunts és favorable als cassanencs, que van guanyar (2-0) en la primera volta.

Berto Fernández
ENTRENADOR DEL CASSÀ

«La dinàmica dels últims partits ens ha permès empatar un partit que teníem molt difícil»

«El punt és bo i, si guanyem el Palamós, ho serà molt»

Mauro Ravnich
ENTRENADOR DEL BENAVENT

«El 2-1 ens ha deixat tocats. Si el partit dura més, potser hauríem perdut i tot»

Crònica del punt diari (el 9)

Empat a 2 entre Benavent i Cassà en un partit on X. Gràcia i Francesc avançaven l'equip de Mauro Ravnich però que el Cassà ha aconseguit empatar amb dos gols en els últims 10 minuts de partit. Tot i el curt resultat, l'equip ha fet un bon partit i ha estat molt aprop de la victòria davant un dels millors equips de la segona volta.

La primera meitat ha començat amb una bona ocasió de Roca en el segon minut de joc desprès d'un bon xut des de la frontal que Ballesteros ha pogut refusar a corner. Tot i aquest primer ensurt, Xavi Gràcia aconseguiria el primer gol del partit en una falta en zona de mitjos que sacava ràpidament amb un xut directe a l'escaire dret de la porteria de Martí que sorprenia al porter gironí des d'una distància propera als 40 metres. Amb el marcador a favor, el Benavent també ha patit les internades visitants, i en el minut 16 Ballesteros blocava un bon xut de Moñino. En el 23 Rey donava un altre ensurt al Cassà amb un xut creuat dins l'àrea petita que acabaria a corner després de rebotar en un defensor. Un minut més tard era Mas qui es plantava sol davant Ballesteros però el porter del Benavent tornava a respondre amb una gran aturada per evitar l'empat en el marcador. El partit era força obert i el Benavent creava molt perill a pilota aturada com per exemple en el 26 on una falta sacada per Xavi Gràcia apunt estava de rematar-la amb la punta de la bota Radulovic per aconseguir el segon gol i que tot i així sortia fregant el pal de la porteria de Martí. Pocs minuts més tard arribaria el segon gol per al Benavent després que Francesc rematés al fons de la xarxa una centrada des de banda dreta que permetia ampliar distàncies en el marcador abans del descans. Abans de la fi dels primers 45 minuts, el Benavent podia haver augmentat encara més la seva distància en el marcador en una falta sacada per X. Gràcia que controlava Radulovic en l'àrea petita i que estavellava posteriorment en el pal de la porteria gironina.

Ja en la segona meitat ha estat molt més tranquila que la primera i el Benavent ha realitzat una bona tasca defensiva per evitar els ensurts del Cassà. El partit estava totalment controlat i fins i tot Peña en el 76 apunt estava de fer el tercer després d'intentar una vaselina que Martí ha aturava amb solvència. Quan semblava que el partit finalitzaria amb una cómoda victòria per al Benavent, el Cassà recuperava una pilota a Peña que reclamava falta en el cercle central, i llançava una rapidíssim contracop cap a banda dreta on Mas engaltava un potentíssim xut que retallava distància en el marcador a falta de poc més de 8 minuts per al final del partit. En el 85 una errada de Besora en banda dreta obligava a fer una gran intervenció a Ballesteros per evitar l'empat i tan sols un minut més tard, Teixidó que portava 10 minuts sobre el terreny de joc aprofitava els nervis en el tram final del Benavent per aconseguir l'empat després de rematar una centrada des de banda dreta. D'aquí al final ha estat el Benavent qui ha buscat el gol de la victòria però la reacció ha arribat massa tard i el partit ha finalitzat amb empat.

D'aquesta manera s'escapen 2 punts del Municipal que podria haver resultat vitals però que haurà d'aconseguir el Benavent en els próxims partits contra rivals d'entitat com el Cornellà, Llagostera o Europa si vol evitar el descens a 1ª Catalana.

Ja en roda de premsa, tots dos tècnics valoraven de la següent forma el partit:

Albert Fernandez

"Ha estat un partit complicat tal i com preveiem. D'una banda les dimensions del terreny de joc no són les que més ens beneficien i d'altra tots dos equips som en una zona de nervis on tothom vol sortir d'aquesta posició. En la primera part ens han sorpres amb un gol ràpid de Xavi Gràcia i tot i que hem tingut alguna opció hem arribat amb 2-0 al descans. Ja en el segon temps quan semblava que ja començavem a tirar la tovallola Mas ha escurçat distàncies i la dinàmica dels últims deu partits ens ha permés empatar un partit que teniem molt difícil."

"Ha sido una lástima no podre aguantar diez minutos más el marcador- El 2-1 nos ha dejado muy tocados y les ha dado alas a ellos. Cro que en general hemos tenido el partido controlado y con dos goles de ventaja hemos sabido defender bien. En la segunda parte nos falto algo de frescura arriba. En definitiva creo que la clave del partido es el 2-1, incluso si el partido llega a durar cinco minutos más quizá hubieramos perdido. Aun así, hemos sumado y hay que valorar que hemos jugado frente a un buen equipo. Al finalizar les he dicho a mis jugadores que necesitamos estar los 90 minutos al 100% para conseguir ganar, aunque nos va tocar sufrir hasta el final, creo que hoy es justo felicitarles por el gran esfurezo que han hecho."